بیمه گران به منظور بررسی وضعیت دقیقی تر وملموس تر از محل های پیشنهادی وارائه مشاوره قبل از صدور بر اساس اصل حسن نیت و همچنین پیشگیری از نارضایتی احتمالی بیمه گذاران در هنگام وقوع حوادث، گزارش ارزیابی خطر را به عنوان یکی از مدارک و مستندات قابل اتکاء مد نظر قرار دهند.
بررسی ریسک های آتش سوزی علی الخصوص بیمه نامه های صنعتی ضرورتی پر اهمیت است چرا که تصویری از شرایط واقعی را به بیمه گر ارائه می نماید که در پذیرش ریسک، ارائه نرخ متناسب با ریسک های پیشنهادی، ارائه پوشش های مناسب، پرهیز از ارائه خطرات غیر لزوم وغیر مرتبط ارائه توصیه های کارشناسی در جهت کاهش احتمال وقوع حادثه، سهم نگهداری بیمه گر و نهایتا بررسی دقیق تر در هنگام خسارت موثر است.
برابر ماده یک آیین نامه شماره 21 شورایعالی بیمه، پیشنهاد کتبی بیمه گذار جزء لاینفک بیمه نامه محسوب و مبنای قرارداد می باشد. در صورتی که بیمه گر با توجه به سوالاتی که در پیشنهاد و پرسش نامه آتش سوزی اطلاعات کافی به منظور بررسی و پذیرش آگاهانه ریسک را به دست نمی دهد. به همین جهت بررسی میدانی توسط کارشناسان منتخب و متبحر بیمه گر از مواردیست که علاوه بر اینکه بیمه گذار را با شرایط مورد نظر بیمه گران آشنا می کند به شرکت های بیمه افق جدیدی از ریسک ارائه می دهد.
در صورت عدم بررسی خطر وارزیابی ریسک عملا" بیمه گران خود را از شرایط عینی و موجود ریسک ها دور کرده و بیمه نامه صرفا بر اساس اظهارات بیمه گذار و اطلاعات سطحی واحد های صدور تنظیم و در اختیار بیمه گذار قرار می گیرد. از طرف دیگر بیمه گذاران با اطمینان از صحت عمل واحد صدور، ناآگاهانه از بررسی وتطبیق بیمه نامه با شرایط موجود در محل مورد بیمه صرف نظر می کنند. این نوع بیمه نامه ها در صورت وجود خسارت با توجه به مجموعه شرایط حاکم بر صنعت بیمه با مشکلاتی همراه شده و موجبات نارضایتی بیمه گذاران را باعث می گردد.
لذا به نظر می رسد که بیمه گران به منظور بررسی وضعیت دقیقی تر وملموس تر از محل های پیشنهادی وارائه مشاوره قبل از صدور بر اساس اصل حسن نیت و همچنین پیشگیری از نارضایتی احتمالی بیمه گذاران در هنگام وقوع حوادث، گزارش ارزیابی خطر را به عنوان یکی از مدارک و مستندات قابل اتکاء مد نظر قرار دهند.