نقش فناوری آی تی در تجارت
دنیای کار و تجارت همیشه در حال تغییر و رشد و به دنبال راههای جدیدی برای ارتقای کیفیت خود، بالا بردن کارایی و دست یافتن به سود بیشتر است. بیزنسهای مختلف برای موفقیت در این زمینه همیشه به دنبال راههایی برای نظم دادن به اطلاعات و ارتباط با مشتریان احتمالی و شراکت با بیزنسهای دیگر است. سیستمهای IT یا فناوری اطلاعات به بیزنسها برای این منظور کمک میکند و در شرکتهای بزرگتر IT آنقدر اهمیت دارد که بخشی جدا و متعلق به خود دارد.
IT چیست؟
IT مخفف فناوری اطلاعات است و سیستمهای IT به کامپیوترها و نرمافزارهایی گفته میشود که بیزنس از آن برای رسیدن به اهداف خود و تکمیل استراتژیهایش استفاده میکند. سختافزارهایی مثل دسکتاپ، لپتاپ، تلفنهمراه و اسکنرها بخشهای مهم از IT هستند اما ارزشمندتر از اینها خود نرم افزارها هستند. بعضی بیزنسها برنامههای IT خودشان را میسازند و بعضی هم نرم افزارهایی که توسط دیگران ساخته شده است را خریداری میکنند. بیزنسهای کوچک هم از برنامههای رایگان استفاده میکنند.
ارتباط
یکی از مهمترین کارهای سیستم IT تسهیل ارتباطات است. وقتی یک سیستم IT راهاندازی میشود، برای ارتباط بین کارمندان، مشتریان و سایر بیزنسها از آن استفاده میشود. ایمیل، شبکههای اجتماعی و کنفرانس تلفنی همه بخشی از یک سیستم IT موثر است. یک سیستم خوب ارتباط را آسان کرده و موانع فاصلهای را از میان برمیدارد.
بازاریابی
بازاریابان تبلیغات و برند میسازند اما برای کار کردن نیاز به اطلاعات دارند. سیستمهای IT این اطلاعات را فراهم میآورند. بازاریابان از سیستمهای IT برای جمعآوری اطلاعات مربوط به چیزهایی که مشتریان میخرند، دلیل خرید آنها و کارهایی که برای تشویق آنها برای خرید بیشتر یا بالا بردن وفاداری مشتری میتوان انجام داد، استفاده میکنند. این برنامههای تحلیلی میتوانند پیچیده باشند و از طریق برنامههای IT ساخته میشوند. طراحیهای گرافیکی و کمپینهای تبلیغاتی نیز از طریق سیستمهای IT ساخته میشوند.
مدیریت اطلاعات
سیستمهای IT بر ساختار پایه اطلاعات در بیزنس تاثیر میگذارند. اگر مدیری میبایست به فایلی دسترسی پیدا کند، به کدام قسمت کامپیوتر نگاه میاندازد؟ به دنبال چه میگردد؟ آیا برای دسترسی پیدا کردن به آن فایل به رمز عبور نیاز دارد؟ کارمندان جزء شرکت چطور؟ سیستم IT تصمیم میگیرد اطلاعات چطور سازماندهی شوند و چه پروتکلهای امنیتی برای آن به کار ببندد. سیستمهای IT همچنین حجم اطلاعات و فرایندهای کاری را کنترل میکنند.
حسابداری
سیستمهای IT برای آسان کردن وضعیت مالی شرکت و اینکه حسابدارها چطور این اطلاعات را در اختیار اعضای دیگر شرکت قرار میدهند، نرمافزارهای حسابداری را کنترل میکنند. یک سیستم IT خوب به حسابدار این امکان را میدهد که اشتباهات را بررسی کرده، برنامههای تحلیلی اتوماتیک را اجرا کرده و برگههای اطلاعاتی و جداول مفیدی برای افراد مناسب در موقع خاص بفرستد.